Кулінарія

Знайшла правильний рецепт котлет: дуже смачні і соковиті домашні котлети з фаршу

Ділюся рецептом самих ніжних і смачних котлет. Смак котлет виходить просто неймовірний, вони реально найніжніші.

Обов’язково приготуйте і спробуйте!

Як готую:

Часник і цибулю нарізаю довільними шматочками, потім все одно все буду пропускати через м’ясорубку.

Мені дуже подобається рецепт котлет саме з смаженою цибулею, а не зі свіжим, тоді котлети виходять більш соковиті і м’які.

На сковорідку наливаю трохи рослинного масла і відправляю спочатку обсмажуватися часник – потрібно щоб він просто віддав свій аромат, не треба довго його засмажувати.

І тепер додаю цибулю. Обсмажую цибулю щоб він став прозорим і злегка золотистим, його не треба надто сильно засмажувати.

Перекладаю цибулю в миску щоб він швидше охолонув, разом з маслом в якому смажився лук.

Так само у фарш я буду додавати трохи хліба, обов’язково потрібно зрізати всі скоринки. Багато хліба не треба, просто щоб фарш вийшов більш ніжним. І заливаю молоком хліб.

Я буду використовувати свинину, можна взяти або яловичину або взагалі зробити асорті 50 на 50. Пропускаю м’ясо, цибулю і хліб через м’ясорубку.

Додаю в фарш одне яйце, сіль, перець за смаком і часник.

Добре вимішую – і не просто вимішую, а фарш ще відбиваю, для того щоб котлети добре тримали форму.

Надаю форму біфштексу і обвалюю в борошні з усіх сторін, лишнею борошно струшую і віддаю потрібну мені форму.

Розігріваю сковорідку, наливаю невелику кількість рослинної олії і додаю шматочок вершкового масла. Викладаю котлети на розігріту сковорідку.

І тепер на середньому вогні обсмажую котлети з двох боків до готовності.

Кришкою я не накриваю, щоб смажилися котлети, а не парилися. Занадто багато котлет я теж не викладаю, щоб вони не лежали занадто близько, котлети повинні обсмажуватися з усіх боків.

Визначити їх готовність дуже просто: якщо ви відчуваєте, що котлети стали щільні, вже не м’які – значить котлети готові. Я їх обсмажувала приблизно 8 хвилин.

Подивіться яка соковита котлета вийшла, вона така ароматна!

Цей рецепт мій самий коханий, я дуже рекомендую і вам приготувати та спробувати ці самі смачні і соковиті котлети.

Рецепт:

М’ясо – 650 г

Цибуля – 350 г

Часник – 2-3 зубчики

Яйце – 1 шт.

Хліб – 60 г

Молоко – 50 мл

Сіль, перець – за смаком

Масло вершкове – 25 г

Рослинне масло – для смаження

Як Вам такий рецепт? А як Ви готуєте котлети? Чекаю Вас в коментарях!

Підписуйтесь на щоб не пропустити нові рецепти.

Вконтакте Наше співтовариство: